Во четвртокот на 5 октомври, областа Лес О'Брајан во Олбери сведочеше за исклучителен приказ на талент и одлучност додека 51 ученик од средното колеџ „Грејтер Шепартон“ учествуваа на шампионатот за патека и терен во регионот Хјум. Резултатите не беа ништо помалку од извонредни, бидејќи GSSC излезе како победник, обезбедувајќи го првото место во вкупниот училишен ранг втора година по ред со нашите ученици кои освоија вкупно 14 златни, 22 сребрени и 21 бронзени медали за тој ден. Ова извонредно достигнување е доказ за посветеноста, напорната работа и натпреварувачкиот дух на нашите студенти-атлетичари.

Посебен аплауз се должи на Fofoa Tulimafono Џура Вестон за нивните спектакуларни настапи со кои и двајцата станаа шампиони во возрасната група во нивните соодветни дивизии. Извонредниот подвиг на Фофоа да обезбеди четири сребрени медали на 15-годишните дисциплини на 100 метри, 200 метри, 400 метри и ѓуле е пример за нејзината сестраност и атлетска моќ. Постигнувањето на три златни медали на Ѓура на 17 години на 100 метри, скок во далечина и скок во височина, заедно со среброто во трискок, го демонстрира нејзиниот исклучителен талент и посветеност на нејзината спортска кариера.

Неколку други натпреварувачи на GSSC ги покажаа своите извонредни вештини и решителност со тоа што го обезбедија првото место на нивните соодветни настани, заработувајќи го правото да го претставуваат училиштето на првенството на патеката и теренот на School Sport Victoria во Мелбурн, кое се одржа во понеделник, 16 октомври. Овие спортисти со гордост го носеше банерот GSSC до Алберт Парк, претставувајќи го училиштето со гордост и одлучност.

Честитки за следните спортисти:

  • Фарид Азизи - 18-20 години 200м трчање
  • Саманта Комлајн - 18-20 години 400м трчање
  • Џејми Хол - 14 години фрлање копје
  • Казади Кадима - 14 години трчање 800м и 1500м
  • Ели Робинсон - 12-13 години фрлање ѓуле и диск
  • Пол Тафили - 12-13 години ѓуле
  • Оливија Букан, Ешли Мејер, Сумах Раунд и Фофоа Тулимафоно - Штафета 17х4м за девојчиња 100 години
  • Фарид Азизи, Џон Матира, Дејмон Молони и Бхарат Шарма - 18-20 години штафета 4х100м

Им честитаме на сите учесници, освојувачи на медали и шампиони во возрасната група за нивниот тешко заработен успех на првенството во регионот Хјум и нека продолжат да го прават ова училиште и заедницата горди во нивните идни напори на теренот и надвор од него.

Степен и теренски регион Хјум 3Степен и теренски регион Хјум 2

Степен и теренски регион Хјум 1