Kontakt

[email mbrojtur]
+ 001 0231 123 32

ndjek

Info

E gjithë përmbajtja demonstruese është vetëm për qëllime mostër, të destinuara për të përfaqësuar një sajt të drejtpërdrejtë. Ju lutemi përdorni RocketLauncher për të instaluar një ekuivalent të demonstrimit, të gjitha imazhet do të zëvendësohen me imazhe mostra.

Si pjesë e përfshirjes së tyre në Grupin e Angazhimit Koorie të Planit Arsimor Shepparton, Grupi Konsultativ për Arsimin Vendor Aborigjen (LAECG) u ngarkua me lehtësimin e emërtimit të tre Lagjeve të Kolegjit të Mesëm të Madh Shepparton në gjuhën aborigjene. U përgatit një dokument informues që përshkruan qëllimin e Planit Arsimor Shepparton, rolin e Grupit të Angazhimit Koorie dhe kërkesës së Kolegjit të Mesëm Greater Shepparton për përdorimin e gjuhës aboriginale në emërtimin e lagjeve. 

Ky dokument iu shpërnda Korporatës Yorta Yorta Nation Aboriginal dhe Bangerang Aboriginal Corporation | Rrethi i gjuhës për shqyrtim. Përfaqësuesit nga të dyja organizatat u ftuan të merrnin pjesë në një takim me Drejtoreshën Ekzekutive të Kolegjit të Mesëm Greater Shepparton, Barbara O'Brien dhe anëtarët e Grupit të Angazhimit në Koorie të Planit të Arsimit Shepparton, duke përfshirë përfaqësimin e LAECG.

Tre opsione, duke përdorur gjuhën aborigjene të njohur nga Yorta Yorta dhe Bangerang u paraqitën dhe u konsideruan si Emra Lagjesh. Secili opsion i përbërë nga tre emra ishte me temë, secila temë kishte rëndësi kulturore dhe një lidhje me arsimin. Pas konsultimeve më të gjera, grupi u takua përsëri dhe konfirmoi miratimin e komunitetit për tre fjalët e mëposhtme si Emrat e Lagjeve të Kolegjit Sekondar Greater Shepparton:

Tema: Pemë Përkthimi i Shqiptimit të Emrit
Lagjja 1     
Biyala Bee-yar-lah River Gum e kuqe
Lagjja 2     Kutia gri Dharnya Darn-yah
Lagjja 3     Kutia e verdhë Bayuna Bay-you-nah

Shtëpitë brenda çdo lagjeje mund të krahasohen me degët e një peme dhe studentët, gjethet e tyre. Është e përshtatshme që emrat e lagjeve të jenë një element i vendit, siç janë emrat e shtëpive (lumenjtë). Ashtu si në vend, pemët rreshtojnë rrugët ujore të rajoneve tona dhe ofrojnë një vend për të rinjtë tanë që të mblidhen dhe të lidhen. Pemët janë objekte të spikatura në vend, ato qëndrojnë të larta brenda peizazhit dhe kanë një rëndësi të madhe kulturore për komunitetin vendas aborigjen. Pemët kanë qenë prej kohësh të lidhura me edukimin tradicional, duke ofruar mjete dhe burime për njerëzit tanë. Ato janë përdorur për të dhënë drejtim, për të ndarë histori, për të kryer ceremoni dhe për të hijezuar komunitetin.Këto tre pemë; në veçanti janë të mëdha në shtat, kanë një prani të pamohueshme që tregon rëndësinë e tyre dhe tregojnë shenja të rritjes së vazhdueshme.Ndërtesat e lagjes së Greater Shepparton Secondary College janë gjithashtu të mëdha në shtat, duke nënkuptuar rëndësinë e arsimit. Ato janë të rrënjosura në histori dhe do t'u ofrojnë studentëve tanë mbështetje në hije dhe mjetet dhe burimet që u nevojiten për t'u rritur.

Diagrami i emrave të shtëpive

Më poshtë është një hartë e zonës dytësore Greater Shepparton që tregon vendndodhjen e lagjeve dhe emrat e propozuar: