Kontakt

[email mbrojtur]
+ 001 0231 123 32

ndjek

Info

E gjithë përmbajtja demonstruese është vetëm për qëllime mostër, të destinuara për të përfaqësuar një sajt të drejtpërdrejtë. Ju lutemi përdorni RocketLauncher për të instaluar një ekuivalent të demonstrimit, të gjitha imazhet do të zëvendësohen me imazhe mostra.

Të dashur prindër dhe kujdestarë, ju lutemi vini re Campion Education (Librashitësit) aktualisht po përjetojnë probleme me personelin dhe kërkoni që familjet të kontrollojnë faqen e tyre në www.campion.com.au përpara se të hyjnë në dyqan. Faleminderit për mirëkuptimin.

Qëndrimi përpara një auditori për të lexuar poezi është ajo që studentja e GSSC Lidia Amadei e përshkruan si "duke shqyer pak nga vetja që ta shohin të gjithë".

"Edhe nëse shkrimi nuk është domosdoshmërisht për jetën tuaj, ai është një formë arti që ofron një dritare të vogël se kush jeni," tha studenti i vitit 12.

“Të vendosësh stilolapsin në letër dhe më pas t'i thuash ato fjalë me zë të lartë për një grup të huajsh është një moment vërtet i prekshëm.

"Zakonisht, unë do të kem një koncept të paqartë se si do të doja të ndihej, por shkrimi i tij dhe marrja e tij nga ai koncept në formë të shkruar mund të jetë e vështirë."

Pavarësisht nervave, Lidia e bëri pikërisht këtë si pjesë e Finales së Shtetit Victorian të Poezisë Australian 2022 të mbajtur në Bibliotekën Shtetërore në Melburn kohët e fundit. Lidia përparoi në ngjarjen shtetërore pasi konkurroi në një konkurs rajonal të organizuar në Bibliotekën Goulburn Valley në Shepparton.

"Do të doja ta bëja përsëri - është një përvojë kaq interesante dhe do të doja të shkoja edhe një herë dhe të ndërtoja aftësitë e mia," tha ajo.

“Gjithashtu më pëlqen të marr pjesë në slamet e poezisë, të dëgjoj dhe dëgjoj të gjitha këndvështrimet, idetë dhe stilet e ndryshme të poezisë.”

Edhe pse Lidia kërkon të ndjekë një karrierë në Okupacionale pas shkollës së mesme, ajo tha se shkrimi dhe leximi kanë qenë gjithmonë një pasion i saj.

“Duke u rritur, më thanë përgjithmonë ta lija librin poshtë dhe të shkoja në shtrat. Më pëlqen të lexoj dhe më pëlqen të shkruaj – kurrë nuk do të ndalem së shkruari, edhe nëse vetëm për veten time”, tha Lidia.

Poema e Lidias e prezantuar në finalet e shtetit të Viktorias bazohej në nocionin e "zinxhirëve të padukshëm" që vendosim rreth vetes kur vjen puna për të shprehur veten përmes artit tonë.

Në poemë, Lidia reflekton se si 'ka dhjetëra rreshta për tregime që (janë) kapur në një kurth të çeliktë nervash që (ajo) nuk do t'i shohë kurrë të shkruara, sepse (ajo është) shumë e frikësuar për të mos i shkruar ato siç duhet.'

Ajo flet për marrjen e frymëzimit nga shoqja e saj më e mirë dhe për t'u çliruar nga këto kufizime dhe "lënë që gjërat e papërsosura të bien nga mendja juaj dhe në veshët e të tjerëve, duke i lënë mendimet e keqformuara të fshijnë bojën në faqet e thyerjes së atyre zinxhirëve të padukshëm dhe duke e lënë shpirtin tuaj të njollosë". bota me papërsosmëritë e saj.

“Ky është shkrim, është vizatim, po krijon gjithçka për të cilën duhet të jesh pa falje vetvetja,” tha Lidia.

"Ka një nivel dhimbjeje kur hapesh dhe mbash gjithçka që je, edhe nëse i vetmi person që e sheh je ti."

Në kuadër të konkursit, poetët u vlerësuan për prezantimin, performancën dhe temën e tyre.

Për një video nga eventi final shtetëror vizitoni: https://www.youtube.com/watch?v=IUGCvf-WuFk