Kontakt

[email mbrojtur]
+ 001 0231 123 32

ndjek

Info

E gjithë përmbajtja demonstruese është vetëm për qëllime mostër, të destinuara për të përfaqësuar një sajt të drejtpërdrejtë. Ju lutemi përdorni RocketLauncher për të instaluar një ekuivalent të demonstrimit, të gjitha imazhet do të zëvendësohen me imazhe mostra.

Mësuesja Kylie Hoskin dhe nxënësit e mi të vitit 2040, Brodi dhe Drew, me sende shtëpiake që janë rinovuar si ushqyes zogjsh dhe mbajtëse telefoni celular.

Klasat e vitit 9 në Greater Shepparton Secondary College (GSSC) nuk kanë qenë kurrë kaq krijuese me një rekord prej 80 lëndësh zgjedhore që mësohen këtë vit në kampusin e shkollës Mooroopna.

Për studentët, është një rast i llastuar për zgjedhje me lëndë kaq të gjera si Kriminologjia deri te Robotika Lego për rolin e grave në luftë.

Të gjitha lëndët i ndihmojnë studentët në fushat kryesore lëndore si Shëndeti, Shkencat Humane, Shkenca dhe Matematika. Lënda zgjedhore Fantasy AFL, për shembull, i lejon studentët të aplikojnë matematikën dhe zgjidhjen e problemeve për të analizuar statistikat sportive, për t'u marrë me lëndimet dhe për të kryer tregti për t'u bërë një menaxher i suksesshëm i ekipit.

Për mësuesit, fokusi në ofrimin e një game të larmishme të lëndëve zgjedhore të Vitit 9 i ka lejuar ata të zhvillojnë kurse rreth interesave të tyre personale dhe fushave të ekspertizës.

Megan Michalaidis, Drejtoreshë e Mësimdhënies dhe Mësimdhënies në GSSC, tha se ishte e impresionuar nga përkushtimi, pasioni dhe idetë krijuese që mësuesit kishin në zhvillimin e lëndëve me zgjedhje gjatë vitit të kaluar.

"Tani që kurset zgjedhore janë duke u zhvilluar në kampusin Mooroopna, jam i impresionuar nga mënyra se si studentët po shijojnë shumëllojshmërinë e lëndëve dhe disa nga aktivitetet e mahnitshme që ndodhin në klasat tona, jashtë dhe në ekskursione në terren."

Megan tha se gjetja e mënyrave të reja dhe inovative për të frymëzuar fëmijët në edukimin e tyre kishte një rëndësi të veçantë rreth vitit 9, një moshë ku studentët shpesh mund të shkëputen nga rutina tradicionale e klasës.

Rast studimor me zgjedhje - My 2040: Saving the Planet

Lënda zgjedhore e zhvilluar nga mësuesja me përvojë e shkencës Kylie Hoskin i sfidon studentët të imagjinojnë jetën në vitin 2040, nëse do të ishim në gjendje të aplikonim zgjidhjet më të mira tani të disponueshme për të përmirësuar shëndetin e planetit tonë.

"Unë u frymëzova nga Damon Gameau, i cili prodhoi dokumentarin 2040," tha Kylie. “Doja të zhvilloja një temë që ishte shpresëdhënëse dhe e dobishme mes gjithë shqetësimeve rreth Ndryshimeve Klimatike.”

Nëpërmjet një kombinimi të hetimeve praktike dhe të mësuarit, My 2040 eksploron ndryshimet midis motit dhe klimës, studion zgjidhjet alternative të energjisë dhe shikon mënyrat se si mund të jemi konsumatorë etikë, të reduktojmë mbetjet dhe të përmirësojmë qëndrueshmërinë bujqësore.

Kylie, e cila ka studiuar zoologji në universitet, është "vajza e një fermeri qumështi" dhe ka dhënë mësim shkencën për 16 vjet, tha se ishte në gjendje të kombinonte interesat e saj dhe përvojën personale në zhvillimin e lëndës me zgjedhje.

Si pjesë e studimeve të tyre, studentët do të mësojnë të riciklojnë - duke krijuar një përdorim të ri për një produkt të tepërt që përndryshe mund të përfundojë në landfill.

"Në partneritet me bamirësinë australiane SolarBuddy, ne gjithashtu do të mbledhim komplete të dritës diellore dhe do t'u shkruajmë studentëve që jetojnë në vende ku u mungon ndriçimi i sigurt dhe i besueshëm," tha Kylie.

2040-a ime do t'i çojë studentët gjithashtu në oborrin e tyre të shtëpisë, me ekskursione në ferma dhe në Kolegjin Dookie, ku metodat e shkencës së tokës dhe kompostimit po përdoren për të rehabilituar tokën dhe për të përmirësuar rendimentet.

Rasti me zgjedhje dy – Kultura e kafenesë

Të mësuarit nuk ka shijuar kurrë kaq mirë në kampusin Mooroopna me një sërë lëndësh zgjedhore për përgatitjen e ushqimit, prezantimin dhe të kuptuarit se si kalojmë nga sheshi në pjatë.

Një nga më uniket është Café Culture, ku studentët fitojnë aftësi mikpritëse duke shërbyer ushqim të freskët të shpejtë, paradrekë, dreka dhe kafe të cilësisë barista.

Mësuesi dhe kuzhinieri i kualifikuar Damian Townsend tha se lënda me zgjedhje u ofrua për herë të parë vitin e kaluar dhe ka të bëjë me ndërtimin e besimit dhe aftësive.

“Ne kishim një studente të re vitin e kaluar, së cilës i mungonte vetëbesimi dhe tani ajo ka një punë në mikpritje,” tha Damian.

Café Culture është të mësuarit e aplikuar në veprim, me studentët që shqyrtojnë tendencat globale, shfaqjen e certifikimit të tregtisë së drejtë dhe ndikimin që miljet e ushqimit kanë në mjedis.

Në të njëjtën kohë, kursi përfshin studentët që drejtojnë një kafene shkolle, me studentët që përdorin disa aparate ekspres.

"Është mësim i vetëdrejtuar," tha Damian. "Studentët duhet të menaxhojnë kafenenë dhe ata përbëjnë listat."

Damian tha se fillimisht, kafeja gustator iu ofrua falas stafit. Megjithatë, tani, me studentët që fitojnë aftësi shumë të mira barista, mësuesit po blejnë kartolina kafeje duke u lejuar atyre 10 kafe për 25 dollarë.

Studentët që përfundojnë kursin marrin gjithashtu një përfitim praktik të menjëhershëm: një rekord arritjesh nga TAFE në përgatitjen e kafesë ekspres dhe higjienën dhe sigurinë e ushqimit.

 

 

 

 

Greater Shepparton Secondary College dhe të gjithë nxënësit e shkollave publike në Victoria nuk lejohen më të kenë telefona celularë me vete gjatë ditës së shkollës.

Kjo politikë hyri në fuqi në fillim të vitit shkollor 2020.

Në përmbledhje, kjo do të thotë që nxënësit do ta lënë telefonin e tyre celular në shtëpi ose, nëse telefonat sillen në shkollë:

  • Nxënësit duhet të kyçin celularët në dollapët e tyre përpara se shkolla të fillojë në orën 8:52 të mëngjesit çdo mëngjes;
  • Celularët nuk duhet të nxirren nga dollapët në asnjë moment gjatë ditës së shkollës.

Brava të sigurta janë siguruar, pa pagesë, për të gjithë studentët e Kolegjit të Mesëm Greater Shepparton.

Shkolla po ofron siguri për pronat e nxënësve duke i pajisur çdo nxënës me dryn falas. Prindërit duhet të kenë parasysh se, ndërkohë që tregohet e gjithë kujdesi, prona e nxënësve nuk është e siguruar nga shkolla. Nxënësit që sjellin sende me vlerë në shkollë e bëjnë këtë me përgjegjësinë e tyre. Për më shumë informacion, ju lutemi referojuni tonë pdf Politika e telefonit celular (227 KB) .