Погледнете ја годишната книга за 2023 година овде

Градењето на успехот од нашата прва година во GSSC беше целта во 2023 година и придонесот на нашите студенти кон таа цел не може да се потцени.

Додека голем дел од нашата прва година поминавме за да се етаблираме како училиште за заедницата, нашата втора година нè виде од сила до сила во развивањето на инклузивна средина за учење и чувство на припадност за секој ученик.

Оваа година воведовме низа настани предводени од студенти кои поттикнаа поврзаност низ годишните нивоа, вклучувајќи ја и неделата на таленти и духови на GSSC. Сигурен сум дека тие ќе станат годишна карактеристика на календарот на GSSC, а нашите денови на облекување ќе продолжат да стануваат поголеми и подобри.

Нашите културни прослави, вклучително и Неделата на НАИДОК, Неделата на хармонијата и Денот на Африка беа секако врв и од пливачкиот карневал до атлетската недела и крос-кантри, немаше недостаток на забава.

GSSC продолжи да доминира во спортските арени, вклучително и првенството на патеката и теренот во регионот Хјум, каде што излеговме како победници, обезбедувајќи го првото место во вкупниот училишен ранг втора година по ред со нашите ученици со вкупно 14 златни, 22 сребрени и 21 бронзени медали за тој ден.

Имавме и многу индивидуални достигнувања за славење и во и надвор од училницата и многу од овие признанија се прикажани во овој годишник.

Би сакале да им се заблагодариме на нашите 2023-ти години од 12 година, за начинот на кој тие се однесуваа, го претставуваа нашето училиште со гордост и се поддржуваа едни со други и нивните врсници на патувањето. Нашите 12-ти години треба да бидат горди на нивните напори, како и ние со нив. Знаеме дека им претстои светла иднина и со нетрпение очекуваме да го следиме нивното следно поглавје во животот.

Како извршен директор, се чувствувам привилегиран што бев дел од уште една година во историските книги на GSSC и едвај чекам да видам што се подготвува за нашата трета година.

Среќно читање!

Барбара О'Брајан
Извршен директор